OnSong – formátování textů – 2. díl – řádky

Formátování řádků

Formátování řádků v aplikaci OnSong umožňuje přidávat speciální řídící znaky do řádků v editoru skladeb a použít je tak na rozšíření základního formátování v prohlížeči skladeb.

Publikováno v: OnSong, Tutorial

pokračování

Osvědčené postupy týkající se aktualizací iOS / iPadOS a OnSongu

Osvědčený postup

Nejlepší je počkat s aktualizací vaší verze operačního systému iOS, protože to může způsobit problémy, které mohou ovlivnit vaše živé vystoupení. Před instalací jakékoliv aktualizace se ujistěte, že jste zálohovali své zařízení a zálohovali si svoji knihovnu OnSongu. Je dobré počkat několik týdnů od vydání verze pro iOS / iPadOS před aktualizací operačního systému, aby vývojáři aplikací měli čas na vyřešení problémů s kompatibilitou systému a OnSongu, které se v systému objevili na poslední chvíli. Pokud existují nějaké známé problémy, společnost OnSong vás na tyto problémy obvykle upozorní. Obvykle budou tyto problémy vyřešeny maximálně do 2–3 týdnů.

Publikováno v: Bleskovky, iPad, OnSong, Software

pokračování

Nový standard MIDI 2.0 – co nám přinese a co nám vezme?

Nový standard MIDI 2.0

MIDI 2.0 Standard – co nám přinese a co nám vezme?
MIDI norma je ve svých již 37 letech trochu stará. :) Jeden z důvodů, proč na konci ledna tohoto roku byl na NAMM představen dlouho očekávaný nový standard MIDI 2.0.

midi 2.0

midi 2.0

 

Publikováno v: MIDI, Teorie, Tutorial
Tags: , ,

pokračování

Jak by mělo vypadat MIDI

Hodně lidí mě kontaktuje kvůli tomu, že jim MIDI soubory na jejich zařízení nehrají správně. Po delším odkládání jsem se odhodlal napsat pár řádek, jak by měl MIDI soubor správně vypadat, aby to hrálo všude a korektně a hlavně – jak to opravit.

Tedy, MIDI file – je soubor obsahující pouze data – “notičky” a další kontrolery a eventy /události/ a žádné zvuky. Proto se musí věnovat pozornost tomu, co se nachází za nastavení na začátku skladby. Nebudu se rozepisovat o tom, co jaké příkazy dělají – Ti, kteří s MIDI pracují to “snad” :) vědí a Ti, kteří neví, tak si to vygooglí :)

 

Publikováno v: MIDI, Teorie, Tutorial

pokračování