MIDI přes USB – dvě appky tenhle víkend

midimux-transferTento víkend se v appstore objevily dvě podobné aplikace na přesnos MIDI po USB kabelu mezi iOS a OSX zařízeními. Kdo používá přenos midi přes wifi se jistě setkal s tím, že se mu midi sekalo a cukalo a prostě nedělalo co mělo. Teď je tady řešení po kabelu….

midimux_appMidimux

První aplikace, která se v appstore objevila jako první se jmenuje midimux od AppBC z Berlína.  Tisková zpráva od autorů říká: “midimux talks MIDI to your Mac – using the standard usb to lightning or 30 pin cable. Finally.” Tedy od nynějška se nemusíte spoléhat pouze na wifi/BT přenos MIDI dat, ale můžete využít lightning/30 pin kabel k přenosu MIDI z iOS do MACu  s velice nízkou latencí. Prakticky můžete mít v iPhone/iPadu VirtualSound Canvas a midi pouštět z notebooku :).  Cena teď: $9.99

Appka je zde

 

midiIIO logoMusicIO

Druhá aplikace, která se objevila o chvilku později se jmenuje MusicIO MIDI Over USB od Secret Base Design. V podstatě dělá to samé co Midimux, jen zatím s rozdílem ceny $2,99. Podle autorů bude aplikace brzy aktualizována, aby přenášela kromě midi i audio (jako midimux).

 

  • odesílá a přijímá MIDI mezi jakýmikoli CoreMIDI aplikacemi přes USB (Lightning nebo 30 pin), bez znatelné latence
  • bez problémů přenáší velké SysEx zprávy (např. banky)
  • běží na iOS 6 nebo lepší

Appka je zde

Posted in: Bleskovky, iPad, Muzika, Software
Tags: , ,

Comments are closed.