Cubase 6

steinberg cubase 6 Firma Steinberg představuje Cubase 6 a Cubase Artist 6 s řadou novinek zahrnující např.:  luxusní editace bicích, kvantizace audio dat ve více stopách, pokročilá detekce tempa, přímé nahrazení bicích a další vychytávky.

Luxusní editace bicích
Ve spolupráci s profesionály ze záznamu a špičkovými studiovými bubeníky byla pro Cubase 6 vyvinuta nová detekce tempa, kvantizace audia a funkce pro nahrazení bicích, pro perfektní časování a pocit z živě nahrané stopy bicích.

Kvantizace audio dat ve více stopách
V Cubase 6 může být zvukový materiál audio stop kvantizován stejně jako jakýkoliv MIDI materiál. To nabízí řadu možností správně nasadit časování a změnit groove živě nahraných bicích. Změna vztahu fází mezi stopami, střihy ve všech stopách, to vše je stále ve skupině lze upravovat společně. Cubase automaticky vytváří crossfade mezi střihy pro jemný přechod mezi regiony, což usnadňuje kvantizaci. Pár kliků a všechny stopy bicích jsou sloučeny s kopákem, snairem a nebo jakýmkoliv zvukovým zdrojem. Pomocí Slice Rules můžete rozhodnout, který zvukový zdroj má prioritu.

Pokročilá detekce tempa
Cubase 6 obsahuje nový algoritmus pro detekci tempa, který dokáže polo-automaticky ovlivňovat tempo libovolného rytmického zvukového materiálu. To usnadňuje ovlivňování temp bicích, které nejsou nahrány v metronomu. Výsledná tempo mapa může být použita pro rychlé získání dynamicky citlivých a přirozených variací tempa. Nezáleží na tom, jestli máte tempo v rukách, Cubase 6 detekuje tempo a ovlivní příslušnou stopu tak, aby hrála přesně v beatu, podle vaší potřeby.

 

Kytarový rej
VST Amp Rack je nové řešení pro zvuky virtuálních kytar. Představuje sedm legendárních modelů zesilovačů, šestnáct stomp boxů, šest klasických speaker kabinetů a dva druhy studiových mikrofonů. Ať už je to jazz, rock nebo metal, tato ucelená kolekce je připravená naplnit kytarové nahrávky drivem, sílou a jasností.

Ochutnejte dimenzi zvuku
Virtuální nástroj HALion Sonic SE nabízí více než 900 zvuků a nástrojů, které je možné okamžitě použít. Ty budou inspirovat vaší tvůrčí práci. Intuitivní ovládání, možnost okamžité hry, podpora VST 3.5, to vše dělá nový virtuální nástroj perfektní volbou pro produktivní skladatele nebo hráče.

Přepracovaný LoopMash
Vyvinutější LoopMash 2 nabízí ještě více super způsobů jak remixovat smyčky a vytvářet zvuky s novými variantami vaší hudby. A zároveň vám nabízí plnou kontrolu nad kompletním procesem. K dispozici je více než 20 nových efektů, jako je scratch, stutter a tape stop, které lze kontrolovat pomocí MIDI.

HALion Symphonic Orchestra VST Sound Instrument Set
Cubase 6 obsahuje 90 denní plně funkční zkušební verzi HALion Symphonic Orchestra VST Sound Instruments Set – oživenou verzi této skvělé knihovny pro HALion Sonic SE. Stávající uživatelé HSO dostanou okamžitě k dispozici bezplatnou aktualizaci.

Potřebuje kopák extra sílu? Snaire se neprosadí v mixu? S novou funkcí Hitpoint-to-MIDI je velmi snadné nahradit, zdvojit nebo obohatit živou nahrávku bicích. Jakmile jsou detekovány jednotlivé transienty, stačí jednoduchým kliknutím na tlačítko Create MIDI Notes vytvořit MIDI stopu, která obsahuje MIDI noty pro každý jeden úder bicích. Odsud už je to na vás, jaký sampler nebo syntezátor chcete použít pro přehrávání not. Dobrou volbou může být Groove Agent ONE sampler, který je přímo součástí Cubase 6 a obsahuje výběr akustických-, hip-hop- a dance bicích sad.

Cena:  Cubase 6 – 14.590,- Kč,  Cubase Artist 6 – 7.490,- Kč u Disku Boskovice.

více info: www.steinberg.net  nebo www.diskcz

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *