iPad:

Osvědčené postupy týkající se aktualizací iOS / iPadOS a OnSongu

Osvědčený postup

Nejlepší je počkat s aktualizací vaší verze operačního systému iOS, protože to může způsobit problémy, které mohou ovlivnit vaše živé vystoupení. Před instalací jakékoliv aktualizace se ujistěte, že jste zálohovali své zařízení a zálohovali si svoji knihovnu OnSongu. Je dobré počkat několik týdnů od vydání verze pro iOS / iPadOS před aktualizací operačního systému, aby vývojáři aplikací měli čas na vyřešení problémů s kompatibilitou systému a OnSongu, které se v systému objevili na poslední chvíli. Pokud existují nějaké známé problémy, společnost OnSong vás na tyto problémy obvykle upozorní. Obvykle budou tyto problémy vyřešeny maximálně do 2–3 týdnů.


Continue Reading

OnSong-nauč se používat tagy na formátování písně

onsong - použití tagů/značek

Naučte se používat značky/tagy a usnadněte si práci s texty v OnSongu.

 

Zvládejte OnSong jako profesionál nejen na pódiu :) Níže jsou uvedeny značky, které můžete použít k formátování hlavičky nebo textu písně. Příště se podíváme na funkci FLOW.

 

 

Posted in: iPad, OnSong, Tutorial
Tags: , ,

Continue Reading

mi.1 Wireless MIDI Interface

Před několika měsíci (9/2014) se uzavřel na kickstarteru projekt který chtěl nabídnout bezdrátové MIDI přes Bluetooth – a představil se projekt mi.1.

Aktualizace 03/2015: Mi.1 prodělal update firmware na v2 a začal přímo podporovat coreMIDI v iOS a nyní se také spojí s OSX.
Aktualizace 01/2015
: Mi.1 přišel poštou přímo z Japonska za nějakých 39€ + celní poplatky. Test připravujeme spolu s Milošem a bude brzy :)


Continue Reading

MIDI přes USB – dvě appky tenhle víkend

midimux-transferTento víkend se v appstore objevily dvě podobné aplikace na přesnos MIDI po USB kabelu mezi iOS a OSX zařízeními. Kdo používá přenos midi přes wifi se jistě setkal s tím, že se mu midi sekalo a cukalo a prostě nedělalo co mělo. Teď je tady řešení po kabelu….

Posted in: Bleskovky, iPad, Muzika, Software
Tags: , ,

Continue Reading