Category Archive:

Osvědčené postupy týkající se aktualizací iOS / iPadOS a OnSongu

Osvědčený postup

Nejlepší je počkat s aktualizací vaší verze operačního systému iOS, protože to může způsobit problémy, které mohou ovlivnit vaše živé vystoupení. Před instalací jakékoliv aktualizace se ujistěte, že jste zálohovali své zařízení a zálohovali si svoji knihovnu OnSongu. Je dobré počkat několik týdnů od vydání verze pro iOS / iPadOS před aktualizací operačního systému, aby vývojáři aplikací měli čas na vyřešení problémů s kompatibilitou systému a OnSongu, které se v systému objevili na poslední chvíli. Pokud existují nějaké známé problémy, společnost OnSong vás na tyto problémy obvykle upozorní. Obvykle budou tyto problémy vyřešeny maximálně do 2–3 týdnů.


Continue Reading

XG-synthetizer na nových Windows

Pravdepodobne najrozšírenejšou midi platformou sa stala XG norma, hlavne vďaka spoločnosti YAMAHA a jej radou kláves PSR, či TYROS.

Posted in: Bleskovky, Software, Tutorial
Tags: , , ,

Continue Reading

PSR zas o krok ďalej

psrs670b
Ďalším nástrojom, ktorý sme dostali na recenziu od www.melodyshop.sk je keyboard Yamaha PSR S670, ktorý je prezentovaný ako profesionálny workstation, v podstate ide ale o takzvanú samohrajku s nadštandardnými funkciami a proto je PSR zas o krok ďalej.

Posted in: Bleskovky, Hardware, Recenze

Continue Reading

mi.1 Wireless MIDI Interface

Před několika měsíci (9/2014) se uzavřel na kickstarteru projekt který chtěl nabídnout bezdrátové MIDI přes Bluetooth – a představil se projekt mi.1.

Aktualizace 03/2015: Mi.1 prodělal update firmware na v2 a začal přímo podporovat coreMIDI v iOS a nyní se také spojí s OSX.
Aktualizace 01/2015
: Mi.1 přišel poštou přímo z Japonska za nějakých 39€ + celní poplatky. Test připravujeme spolu s Milošem a bude brzy :)


Continue Reading